Sunday, December 20, 2009

Hindistancevizi severlere...


Eger sizde benim gibi hindistancevizi ve cikolata birlesimine hayransaniz bu tarif tam size gore :) Bu tarifi esasinda baska bir blogtan ogrendim fakat biraz degistirdim. Gerekli malzemeler ise 1 adet hazir pandispanya (tek kati gerekli) veya varsa hazir tart pandispanyasi (tek kat olarak satilanlardan- resimdeki tart pandispanyasindan yapilmistir), 1 adet yumurta, 1 su bardagi hindistan cevizi, 1 cay bardagi pudra sekeri , yarim su bardagi sivi yag, ve 200 gram kadar rendelenmis cikolata (bitter yada sutlu).
Yumurta ile sekeri iyice cirpin ve kalan tum malzemeleri karistirin. Pandispanyanin uzerine duzgunce surun. 180 dereceli firinda 10 dakika pisirin. (fazla uzun pisirmeyin pandispanya sertlesiyor) Uzeri hafif sulu olabilir , sogudukca katilasiyor. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment

 
Blog Design by Template-Mama.