Sunday, December 20, 2009

Tortilla ekmegi ile 3 degisik secenek...


Quesadilla....
Meksika mutfaginin vazgecilmez ekmegi tortilla yapilabilecek akla gelen ilk yemek quesadilladir. Icine ben bol sogan ve biberle julyen kesilmis dana etini tavada biraz domates ile pisirdim. Baska bir tavaya cok az sivi yag koyup tortilla ekmegini isittim, icine hazirladigim eti koydum (sulu olmamasina dikkat edin). Etin uzerine bolca cheddar peyniri ekleyip ikiye katladim ve tavada her iki tarafini hafifce pisirdim. Peynirler eriyene kadar pisirseniz yeterli olur bence cunku ekmek ince ve cabuk kizariyor.

Bu tarifi tavuklu veya kabakli gibi cok degisik icler hazirliyarakta deneyebilirsiniz. Arasina mutlaka eriyecek bir cesit peynir koyunki her iki taraf birbirine yapissin. Esasinda quesadilla, tortillanin icine salsa sos surulerekte hazirlaniyor. Hazir olarakta bulabileceginiz bu salsa sosu bol domates biraz sogan ve chili ile sizde hazliyabilirsiniz.


Quesadilladan elimde kalan tortilla ekmeklerini nasil degerlendirsem diye dusunurken, internette bu yemegin cogunlukla peynirli tariflerine rastladim. Kahvaltilara cok hos bir alternatif olabilecegini dusunuyorum. Iki tortilla ekmeginin arasina eriyebilen herhangi bir peynir koyup tost makinasina isitabilirsiniz. Hafif gozlemeye benzer bir tadi oluyor. Tabi icine isterseniz sosis veya sucukta ekliyebilirsiniz.
Bir diger tarifim ise biraz Italyan mutfagina yakin; cay saatinde veya kahvaltilarda cok hos olabilecegine inandigim tortilla ekmegi uzerine degisik malzemeler koyarak firinda 10 dakikada hazirliyabileceginiz pratik pizza. Tortilla ekmeginin uzerine biraz rendelenmis kasari uzerine kup domates ve feslegeni karistirarak ekledim, dogranmis zeytin ve en uste mozerella peynirini koydum. Firinda peynirler eriyince cikardim.Lahmacun hamuruna benzer incecik citir citir bir pizza olmustu. Ustune istediginiz herseyi koyabilirsiniz hayal gucu size kalmis ;)




No comments:

Post a Comment

 
Blog Design by Template-Mama.