Monday, February 1, 2010

Firinda sebzeli patates..


Patates kizartmasini sevmeyeni tanimiyorum ama malesef saglik acisindan her zaman yiyemiyoruz onun icin degisik alternatifler ariyoruz. Patatesleri kup kup ister kabuklu ister kabuksuz dograyin ben yanina biraz aroma olsun diye dolmalik yesil ve kirmizi biberler dograyip bir kapta zeytin yagi, tuz ,karabiber, kirmizi biber ve biberiye ile karistirdim. Biberiyeyi ozellikle patatese cok yakistiriyorum ve denemenizi siddetle tavsiye ediyorum. Firin tepsisine yagli kagitla yaklasik 40 dakika kadar pisiriyorum. Et yemeklerinin yanina cok yakistigini dusunuyorum. Patateslerin yanina istenirse kabak, patlican yada mantarda ekliyebilirsiniz. Firinda kabak yada patlican yaparsaniz uzerine sarmisakli dometes sosu hazirlamayi unutmayin :)

No comments:

Post a Comment

 
Blog Design by Template-Mama.