Monday, February 1, 2010

Kremali kereviz sapi corbasi


Kereviz sapini yaklasik 2 senedir yemeklerimde severek kullaniyorum. Ozellikle sebze corbalarina cok hos bir aroma katiyor. Et suyu hazirlarkende suyuna diger sebzelerle birlikte atarsaniz hem vitaminli hemde aromali bir su elde edersiniz. Ben etleri kavururkende bir iki sap kucuk kucuk dograyip ekliyorum. Amerikada ozellikle yogurtlu dip sosla kereviz sapini cig olarak yiyorlar, kereviz kokusunu seviyorsaniz havucla birlikte guzel bir atistirmalik olabiliyor. Bir kac kerede ben havuclu ve patatesli olarak zeytinyaglisini yaptim cok hafif ve lezzetli oldu.
Elimde fazladan kereviz sapi vardi, degisik ne yapabilirim diye dusunurken internetten kereviz sapi corbasi tarifini buldum, dun aksam hemen denedim, acikcasi bekledigimden cok daha lezzetli oldu :)
Bir adet buyukce bir sogani yagda kavurun, kereviz saplarini yikayip kucuk kucuk dograyin ve soganlarla birlikte kavurun, iki-uc parmak ustune gececek kadar sicak su ekleyin (varsa sebze tableti ekleyin) kereviz saplari yumusayinca 1 kutu krema ekleyin (ben kaloriyi azaltmak icin yarim kutu kremayla yarim bardak sut ekledim) kremayi ekledikten sonra cok fazla kaynatmadan tuz ve karabiber ve birazda sarmisak tozu ekliyerek ocaktan alin. Kereviz yapraklarinida corbaya ekleyip servis yapabilirsiniz...

2 comments:

  1. kerevizin sapi ile yapilan yemek tarifi ararken tesadufen buldum bu blogu.harika gercekten,soyle bi goz attimda yani elinize saglik.bu corbayi dun gece okudum ve bugun isyerimden gelir gelmez krema alip denedim.allahim nasi guzel bi corba oldu.artik uzun bi sure yaparim herhalde.cokta pratikmis.bende kereviz sapini kokusunuda cok sevdigim icin salatalarimda kullaniyorum.bazende ickinin yaninda hazir dereotlu salata sosu icinde havuc ve bu saplari servis yapiyorum.hem goruntu olarak cok guzel duruyor hemde aparatif olarak cok basit.

    ReplyDelete
  2. tesekkur ederim sizinde ellerinize saglik :)

    ReplyDelete

 
Blog Design by Template-Mama.