Saturday, January 23, 2010

Farkli bir tavuk corbasi...


Bu guzel corbanin tarifi annemden o da bir dergiden ogrenmis, bu tarifi ogrendigimden beri klasik tavuk suyuna corbanin pabucu dama atildi diyebilirim. Bu corba eksili ve sarmisakli oldugundan hafif iskembe corbasini animsatiyor hatta esim icine biraz sirke koyarak yiyorki kirmizi biberle birlikte tam iskembe corbasi havasinda oluyor :)
Tavuk butlarini (2 veya 3 adet) 1 adet soganla 8 bardak suda tuz ve karabiberle haslayin. Tavuklari haslaninca sudan alin ve kucuk kucuk parcalayin, o sirada suya biraz sehriye ekleyin. Sehriyeler acilinca tavuk etlerini icine atin. Bir taraftan bir kapta 2 su bardagi yogurt, 1 yemek kasigi un, 1 yumurta sarisi, 1 limonun suyu, 8 dis dovulmus sarmisak biraz tuz ve kirmizi biberi cirpin. (mikserde cirpilinca daha kivamli oluyor ama eldede olur) Sosu yavas yavas tavuklu sehriyeli suya ilave edin. 5 dakika kadar kaynatin. Istenirse ustune yagda kavrulmus kirmizi biberle servis yapabilirsiniz....

No comments:

Post a Comment

 
Blog Design by Template-Mama.