bir seylere ihtiyaciniz varsa peynirli sufle tam size gore. Bu guzel
suflenin tarifini buyuk yengemizden edindim.Sagolsun o da seve seve verdi. Gorunce borek sandim ama ici borekten cok daha yumusakti ve erimis peynir tadina hayran kaldim. Hemen yilbasina denedim ve resimdeki ortaya cikti :) Tarifi ise soyle ;
1 yufkayi yuvarlak cukurca bir kabin icine kucuk kucuk elinizle parcaliyorsunuz, 3 yumurta, 200gr rendelenmis eski kasar, 200gr rendelenmis taze kasar, yarim kilo(2 su bardagi) sutu catallla karistiriyorsunuz. Yaglanmamis borcama dokuyorsunuz. 165-170 derecede once ustunu aleminyum folyoyla kapatarak, alti pembelesincede ustunu acarak ortalama 45 dakika yada 1 saate yakin pisiriyorsunuz. Afiyet olsun....
Sevgili Fulya,
ReplyDeleteKolay olmasi itibariyle bu tarifini elimde kalan son yufkalarla denemek istedim. Buzlukta donmus halde bulunan 3 yukfayi mukemmel bir sekilde ayiramadigim icin parca pincik edip hepsini kullandim. Sadece sutu biraz daha arttirdim. Cok guzel oldu acikcasi :)
Sonra da dusunmeden edemedim, 1 yufka gercekten yetiyor mu diye? Zira toplamda 400 gr rendelenmis peynir baya fazla oluyor. Sikayet yok elbette :)
Tarif icin tesekkurler...