Wednesday, November 4, 2009

Sogan Corbasi




Sogan corbasi daha cok Fransiz mutfagina ait bir corba cesitidir ama annem bu corbayi kucuk ici bos manticiklar yapip icine atar boylece bizim damak tadimiza daha yakin olur. Ben hamurla ugrasmaya usendigim icin nohut koyarim arada deneyin fena olmuyor... Fransizlar gibi ustune kizarmis ekmek ve birazda kasar
koyarsaniz hem gorunumu hemde tadi cok lezzetli olur...
Malzemeler:
4-5 adet buyukce sogan
siviyag
1 kutu pure domates
tuz -karabiber-kuru nane
su (elinizde et suyu varsa daha lezzetli olabilir)
Soganlari ister küp küp ister julyen sekilde uzunlamasina ince ince dograyin, büyükce bir tencerede yagda iyice öldürün, bu arada devamli karistirin ki soganlar yanmasin, iyice pembelestikten sonra pure dometesi ekleyin, biraz kisik ateste cevirin ve 1 veye 1 bucuk litre suyu ekleyin. Su kaynarken tuz, karabiber ve naneyi ekip 15 dak daha kaynatin. Eger nohut yada elinizde hazirliyacaginiz (un ve suyla) kucuk hamurcuklar varsa kaynarken ekliyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

2 comments:

 
Blog Design by Template-Mama.